Okategoriserade

Politik och underhållning

Vissa som sett min nya musikvideo tycker att tjejerna där är objekt. Är jag ensam i landet att tycka att det inte är något negativt att vara ett objekt. Är vi inte alla objekt tills vi lär känna varandra?

Det har alltid roat mig när folk vill göra politik av underhållning. Det började tidigt. År 1997 släppte Lundell plattan ”Män utan kvinnor” och jag tyckte – inte otippat – att det var en lysande idé att plåta honom tillsammans med avklädda kvinnor. Jag var 21 och småskakis när jag slog numret till den store nationalskalden. Med darrande röst la jag fram min idé: – Jo, Ulf, jag tänkte att du skulle plåtas i sviten på Grand Hôtel. I en snygg smoking och med två lättklädda brudar vid varje arm. Som en modern James Bond. Det blev alldeles tyst i andra änden. Jag tog ett djupt andetag och gjorde mig beredd på en utskällning eller åtminstone ett nej. Efter tio sekunder hörde jag den där bekanta, släpiga stämman säga:

– Fan, Bingo, det är inte så tokigt. Jag är trött på bilden av mig själv som mysig skärgårdstomte med gitarr och stickad tröja. Vi kör på din idé.

Redaktionen jublade. Till plåtningen ringde jag in systrarna Simone och Nicole Cronstrand, sexton och sjutton år gamla. Iklädda minimala stringtrosor – och ingenting annat – hade de vilt kuddkrig medan Lundell satt på sängkanten och tittade in i kameran. Bilderna orsakade en mindre mediestorm. Expressen körde Slitzomslaget på löpet med en skandalrubrik. Flera berömda feminister – som haft ett ont öga till såväl Slitz som Lundell – rasade förstås. Det här var något år innan antologin ”Fittstim” kom ut, med texter från kända ungfeminister som Linda Skugge, Belinda Olsson, Jonna Bergh och Karolina Ramqvist. I efterhand har några av dem hintat om att mina utvik hade en del i att ”Fittstim” överhuvudtaget kom till.

Nu är det 2012 och jag har tydligen gjort det igen. När jag nu lanserar mina kläder för Sexy By Sweden så fick jag idén att göra en skön och rolig låt med Danny och Lazee och samtidigt göra en charmig opretentiös video för att marknadsföra kläderna genom att skapa viral aktivitet. Låten ”shake your ass” känner ni säkert igen eftersom den bygger på RobN’Raz gamla hit ”Take a Ride” från 96.

1997 så förstod jag inte riktigt konsekvenserna av vad jag gjorde. Det gör jag idag. Och jag älskar att vissa blir så där härligt upprörda. Snart har vi 50 000 views på videon och många diskuterar detta på olika forum. Det är bra. Det är roligt med saker som väcker känslor. Men det är samtidigt lite märkligt att folk inte fattar att det är gjort med glimten i ögat och humor. Lite rumpor har ju ingen dött av och på alla rumpor sitter våra nya jeansshorts som du kan köpa här på Nelly.com  . Men som sagt smaken är som baken. Den är delad.

Shake That ASS!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply