Instagram

NY UPPDATERING

Jag är så glad och stolt över min fina dotter Nova. Det är dock svårt att förstå att jag är pappa till denna fantastiska lilla varelse och att hon är så begåvad och duktig i skolan. Själv hade jag enorma koncentrationsproblem i plugget. När jag i vuxen ålder blev diagnoserad ADHD så förstår jag såklart varför det var svårt för mig att sitta still i klassrummet och varför alla ord blandades ihop i böckerna som jag försökte läsa. Jag har alltid känt mig mig extremt obildad pga av detta och min stora skräck är att medverka i olika sammanhang där kändisar bjuds in för att testa sina kunskaper. Jag skulle känna mig som Homer Simpson i välkända program som " På spåret" eller "Vem vill bli miljonär". Jag tror på riktigt att om jag hade fått rätt medicin redan tidigt i skolan så hade det underlättat enormt för mig med mina läxor och jag hade kanske dessutom valt att studera vidare efter gymnasieskolan. Nu har jag fått lära mig själv. Livets hårda skola som vissa skriver på facebook under fliken utbildning. För mig var skolan väldigt mycket ångest. Jag mådde dåligt över mina betyg och tyckte det var fruktansvärt jobbigt att hänga med. Min pappa var galet besviken och tvingande mig till en privatlärare i både tyska och franska. Men det var som att saker inte fäste på hjärnan. Därför har jag lite svårt att puscha mina barn att plugga och jag känner ångesten komma krypande som en orm när jag ser alla böcker och alla läxor som skall göras. Jag ser hur dom lider. Som en direkt konsekvens av detta kan jag komma på mig själv att tänka att skolan inte längre behövs. Att den är förlegad och inte hinner med i samhällets exponentiella utveckling. Redan 2023 säger prognosen att vi kommer ha datorer för runt 10 lax som motsvarar den mänskliga hjärnan, alltså kan göra lika många beräkningar, lika snabbt som vi gör. Sen 2050 kommer en dator för samma pris kunna göra lika många beräkningar som den samlade mänsklighetens hjärnor tillsammans. Svårt för mig med adhd och lite gammal gnagande ångest över plugget . .. att vara den som piskar och motiverar mina barn att lära sig massa onödiga kunskaper. Tur att jag har Katrin och tur att jag har @novarimer1 ️

Jag är så glad och stolt över min fina dotter Nova. Det är dock svårt att förstå att jag är pappa till denna fantastiska lilla varelse och att hon är så begåvad och duktig i skolan. Själv hade jag enorma koncentrationsproblem i plugget. När jag i vuxen ålder blev diagnoserad ADHD så förstår jag såklart varför det var svårt för mig att sitta still i klassrummet och varför alla ord blandades ihop i böckerna som jag försökte läsa. Jag har alltid känt mig mig extremt obildad pga av detta och min stora skräck är att medverka i olika sammanhang där kändisar bjuds in för att testa sina kunskaper. Jag skulle känna mig som Homer Simpson i välkända program som " På spåret" eller "Vem vill bli miljonär". Jag tror på riktigt att om jag hade fått rätt medicin redan tidigt i skolan så hade det underlättat enormt för mig med mina läxor och jag hade kanske dessutom valt att studera vidare efter gymnasieskolan. Nu har jag fått lära mig själv. Livets hårda skola som vissa skriver på facebook under fliken utbildning. För mig var skolan väldigt mycket ångest. Jag mådde dåligt över mina betyg och tyckte det var fruktansvärt jobbigt att hänga med. Min pappa var galet besviken och tvingande mig till en privatlärare i både tyska och franska. Men det var som att saker inte fäste på hjärnan. Därför har jag lite svårt att puscha mina barn att plugga och jag känner ångesten komma krypande som en orm när jag ser alla böcker och alla läxor som skall göras. Jag ser hur dom lider. Som en direkt konsekvens av detta kan jag komma på mig själv att tänka att skolan inte längre behövs. Att den är förlegad och inte hinner med i samhällets exponentiella utveckling. Redan 2023 säger prognosen att vi kommer ha datorer för runt 10 lax som motsvarar den mänskliga hjärnan, alltså kan göra lika många beräkningar, lika snabbt som vi gör. Sen 2050 kommer en dator för samma pris kunna göra lika många beräkningar som den samlade mänsklighetens hjärnor tillsammans. Svårt för mig med adhd och lite gammal gnagande ångest över plugget . .. att vara den som piskar och motiverar mina barn att lära sig massa onödiga kunskaper. Tur att jag har Katrin och tur att jag har @novarimer1 ️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply