Instagram

Nu kör vi

Ibland blir jag så dränerad på energi att jag blir helt likgiltig inför allt. Alltså precis allt. Även inför mina barn. Det känns så tabu och förbjudet att säga så om sina barn. Vet inte varför det är så. Men antagligen för att man inte förväntas känna så inför sin familj. Det finns inte direkt något utrymme för den typen av mörka tankar. Allt ska ju vara glatt. Och när man är en "glad skit" som jag ändå oftast är så blir kontrasten så stor. Både för mig själv men säkert också för er som är vana att att se mig så glad. Jag känner just nu att jag bara vill gå ut genom dörren. Resa bort från allt och typ aldrig mer komma tillbaka. Jag förstår folk som är väldigt deprimerade. Jag är dock ytterst sällan deppig själv. Men jag kan ändå känna med alla som inte håller ihop livet och kanske ger upp. Det är inte alltid lätt. Jag håller ihop och har ju verkligen inte mycket i livet att klaga på. Många har det mycket värre. Men det spelar ju ingen roll att man har friska barn eller mat på bordet. Ibland får dom där mörka tankarna ett litet övertag och ingen är nog helt immun eller förskonad mot dess kraft Jag är extremt känslig för negativ energi. När man råkar ut för någon som är väldigt negativ så spelar det ingen roll om den personen har rätt att vara negativ. Det påverkar mig så mycket. Får mig att må dåligt och drar ner mig i en sörja av mörka tankar. Negativa personer som jobbar i serviceyrken är inte kul för en person som mig. Ni vet när man kommer till ett ställe och är glad och taggad så dyker det upp världens glädjedödare. Som kan sänka den goda stämningen bara genom sin uppenbarelse. Jag tänker ofta när jag blir ledsen och låg på energi att jag skall rida ut den känslan. Inte motarbeta den eller försöka självmedicinera med alkohol. Bara låta skiten försvinna. Jag tänker att detta är förhoppningsvis inte jag imorgon. Detta är jag idag och det är ok. Det är ok att vara ledsen och dränerad på energi. Även den soliga-bingo har sina fläckar och tänker mörka tankar. Och om dina mörka tankar blir för stora för dig att hantera så finns alltid stöd hos @suicidezero Jag skulle inte kunna ta mitt liv. Men kan ändå förstå dom som kanske väljer att försöka. 🖤

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jan Lötberg
    29 oktober, 2019 at 08:44

    Vet du, de där stunderna borde du ta dig ut i skogen. Den har gång på gång hjälpt mig i liknande situationer. Ta dig dit det inte finns någon människa alls, helst en bergsknalle som vi har så gott om här i Västernorrland. Sug in allt som finns att förnimma där och börja lyssna inåt efter en stund. Jag brukar ta mig dit med fyrhjulingen. Ibland gör jag upp en eld och myser. Efter två, tre timmar är du i balans igen.
    OK, svårare för dig som bor i storstad. Men det brukar finnas vägar om viljan finns 😉

  • Leave a Reply