Okategoriserade

BINGOS FOTOSKOLA

Nu börjar jag att gå igenom lite mail som jag fått med olika bilder från er. Jag tänkte att vi kunde ta en titt på dem och sen bedömma dem tillsammans. Ok?
Först ut är detta mail:
.
Hej Bingo
Hannah Karlsson heter jag. När jag läste att man kunde skicka bilder till dig för att få kritik så var jag ju tvungen att nappa direkt. Konstruktiv kritik vill jag gärna ha. Dessa två bilder är mina favoriter av den första fotosessionen jag hade i studio. Dom är tagna på min syster. Själv gillar jag dom men det skulle som sagt vara jätteroligt att höra vad ett proffs tycker. =) Är en totalnybörjare som har tillgång till en studio på fotoklubben här i Uddevalla där jag bor.
MVH
Hannah Karlsson
.

.
Bilden ovan fick jag från Hannah. Jag tycker den är väldigt fin som den är. Men jag tänkte komma med några konkreta förslag på saker du kan testa för att få lite annan känsla i bilden.

1. Testa att använda mer blixtljus när du fotar. Kanske en blixt som slår bakom i håret och på gitarren och skapar en högdager.
Vidare föreslår jag om du har Photoshop..
2. Markera områden i bilden. Tex håret och lätta upp det. Håret får mer lyster. Se nedan. Jag körde en snabb markering och la sedan lite feather på markeringen

.
3. Våga dra lite i spakarna för att får lite mer kotrast och lyster i bilden. Markera områden i bilden och lätta upp dem.
4. Ibland kan en bild kännas lite platt om man bara fotar mot en studiovägg. Jag har lagt en markering och mörkat ner hörnen något i bilden.
………………..
Jag gjorde lite snabba saker i Photoshop för att visa vad jag menar. Vad tycks? Kom ihåg. Det finns inga rätt och fel i foto och alla tycker olika. Min tanke är att försöka inspirera Hannah att jobba med sina bilder för att hitta nya infallsvinklar. Det finns inga rätt och fel och jag tycker att bilden är fin som den är.
Lycka till!
.

You Might Also Like

134 Comments

Leave a Reply